Сторінки

середа, 2 травня 2018 р.

Основні витратні матеріали


Для створення виробів з бісеру необхідно мати наступні матеріали:
бісер різних кольорів і відтінків, зроблений з різних матеріалів;
стеклярус – тонкі трубочки зі скла;
намистини різної форми, фактури;
голка для бісеру – дуже тонка (тонше швейної), краще мати набір, тому що вони часто псуються;
нитки, волосіні, дріт – використовуються дуже міцні нитки з капрону, шовку, акрилу. Волосінь-мононить (вона дуже тонка). Дріт зазвичай використовують для плетіння дерев,  тваринок, квітів та інших конструкцій – для створення форми;
фурнітура – застібки, гудзики, штифти;
плоскогубці – для роботи з дротом;
ємності для зберігання бісеру, намистин, стеклярусу й інших приналежностей.
    Поверхня для роботи повинна бути неслизькою, можна постелити скатертину, лляну серветку або іншу тканину. Вибираючи схему для своєї першої роботи, орієнтуйтеся на досить прості моделі. Переконайтеся, що вам вистачить матеріалу на весь виріб. Ознайомтеся з методом, яким він виконується. Це може бути низання, плетіння, вишивка, в'язання. І, нарешті, приступайте до роботи, і нехай вона буде вам в радість!

Поради для початківців

1. Новачкам найкраще використовувати при плетінні готові схеми.
2. Не потрібно відразу братися за складні роботи – починати треба з виробів простіших і поступово переходити до складніших.
3. Не переживайте, якщо щось не вийшло – розплетіть саморобку і плетіть знову. Бісер не втрачає виду від багаторазового використання.
4. Новачкам краще низати бісер на дріт або нитку. Використовувати волосінь складніше, і вона не рекомендується для перших робіт.

Немає коментарів:

Дописати коментар

 Увага! 28 листопада 2023 року, в зв'язку з погодними умовами, ми будемо працювати дистанційно.  Перейдіть на сторінку "Дистанційне...